Quinze temporades. Es diu aviat. Sí, avui he començat la meva quinzena temporada a Ràdio Sabadell. Gairebé catorze anys -es compliran al gener- des de que vaig rebre la trucada de l’Àngel Cárceles que m’oferia aterrar a Sabadell. Fins aquell dia ciutat molt desconeguda per mi. Qui ho diria ara. Així va començar la meva aventura en una emissora jove i que tenia –encara les té- moltes ganes de créixer. Han passat gairebé quinze anys, i a risc de fotre’m romàntic, diré que avui he arribat a la redacció amb les mateixes ganes de sempre. Amb la mateixa il·lusió. Ho he fet, això sí, amb el convenciment que no serà un any fàcil. Professionalment, després de quatre temporades al futbol professional, tornarem a viure la Segona B, categoria en la qual hem passat la major part de l’encara curta història d’aquesta casa. El retorn servirà per recuperar velles sensacions. Sensacions com les de viatjar en cotxe per l’AP7 cada dues setmanes –si fa o no fa-, o d’altres com les de treballar en estadis bastant més incòmodes que els que hem visitat aquests darrers anys. Com en el futbol, no hi ha excuses.
El descens també deixa, però, coses positives. Ara, sense tanta televisió –encara que segueix vigent l’acord amb Esport3-, Ràdio Sabadell tornarà a ser clau per saber què fa el Sabadell. Per sort no ho hem deixat de ser mai, però ara una altra vegada tornarem a donar veu des de la distància a tot el que faci l’equip els diumenges a la tarda per aquells móns de déu. Allà hi serem. El retorn a Segona B també ens ha ajudat a comprovar que és davant de les adversitats quan la imaginació i les ganes apareixen per suplir noves mancances. En aquest sentit, el ‘Futbol946’, les ‘transmis’ del Sabadell són i seran un bon exemple. Fidels a la cita, com ho hem fet al llarg d’aquestes quinze temporades de vida, la bona notícia, la millor notícia, diria sense dubtar, és que aquest nou capítol no el viurem sols. Com deia, en moments complicats és quan més s’agreixen els suports. I nosaltres, per sort, els tenim. Podem anunciar, puc anunciar, que no són pocs els amics que s’han animat a acompanyar-nos en aquest any de retorns. Empreses, però amics al cap i a la fi, que com nosaltres també s’han fet seu això del #Tornarem, i se’l volen creure al nostre costat.

Agraïments
De l’any passat continuen els amics de Gempsa. Ells, que ja fa anys van apuntar-se al ‘Futbol946’, no podien fallar ara. Amb ells hem recorregut gairebé tots els estadis de l’estat espanyol, i aquest any, tot i que manera més modesta, perquè així ho marca la categoria, ho seguirem fent. També segueixen ajudant els amics del Grup MAAS. El grup automobilístic més important de Sabadell i la seva àrea d’influència ens continuen oferint el seu suport per poder viatjar allà on toqui. Així, al volants dels Nissan i els Citröen no fallarem a cap cita.
Però la nostra enhorabona va més enllà. A la fidelitat de Gempsa i del Grup MAAS sumem més amics. Més gent que s’apunta a la ‘festa’ del futbol. De fet, diria que sempre hi han estat, però ara ens acompanyem els uns als altres. Així doncs, aquest any celebrarem els gols del Sabadell amb la gent de Disnova. Ells ens ‘regalaran’ les Estrelles Damm amb les quals ‘regarem’ cada gol arlequinat. Esperem que en siguin molts. També sumem a la gent de Forimte. Com en el cas de l’Eli Peñalver amb Disnova, aquí l’agraïment el personalitzo amb el Jose Sag. Ell encapçala un grup de gent activa, que lluita per reinventar-se dia rere dia, i que aquest any ho volen fer amb nosaltres.
La temporada 2015-2016 també tindrà premi pels més fidels del ‘Futbol946’. Torna la ‘#Porra946’ i ho fa amb força. Cada setmana regalarem dues pizzes familiars entre els encertants del resultat del partit del Sabadell. Pizzes gentilesa de la millor pizzeria de la ciutat: Roman Premiun Pizza. Si no les heu tastat aneu tard, i si ho voleu fer de franc, ja sabeu, és qüestió de tenir ull i estar encertats en el pronòstic.
Ells ja hi són. I segur que en breu s’afegiran d’altres. Per tant, ara sí que tot és apunt. El futbol torna aquest cap de setmana. I pel que fa al nostre, ho faran dissabte, a les 19:30h, al Nuevo Pepico Amat d’Elda. Allà hi serem, i des d’allà ens escoltarem. Gràcies i benvinguts, que quinze temporades no són res.